WMO vervoer

Kunt u zelf niet meer fietsen, autorijden of zelfstandig met het openbaar vervoer? Maar u wilt wel op visite, naar een sportvereniging, hobby of het ziekenhuis? Wellicht komt u in aanmerking voor WMO vervoer. Ondanks uw beperking kunt u actief blijven deelnemen aan de maatschappij, dankzij de vervoersvoorziening vanuit de WMO. Bij Personenvervoer Kort verzorgen wij het WMO vervoer in de Gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland en Weststellingwerf.

Wat is WMO taxivervoer?

Het WMO-taxivervoer is een vorm van collectief vervoer van deur-tot-deur voor mensen die zelf niet meer in hun vervoer kunnen voorzien. De taxi is een personenauto, een taxibus of een rolstoelbus. Om gebruik te maken van WMO vervoer heeft u een taxipas nodig. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente. Als uw aanvraag wordt gehonoreerd, krijgt u een aantal kilometers toegekend. U komt dan ook in aanmerking voor Valys vervoer. Dit is bovenregionaal collectief vervoer voor langere ritten.

Hoe werkt WMO vervoer?

  • Aan u is WMO vervoer toegekend.
  • Wij sturen u een welkomstbrief en een taxipas.
  • Reserveer een WMO reis minimaal een uur van tevoren via ons telefoonnummer 0516-422222 of via de mail: [email protected]
  • Onze taxi haalt u op de afgesproken plaats en tijd op (met een speling van een kwartier).
  • U laat uw taxipas aan de chauffeur zien.
  • Geniet van de reis!

 

Lees hier alle voorwaarden met betrekking tot WMO vervoer in de gemeente Ooststellingwerf.

Reserveer een WMO taxi

Het reserveren van WMO Vervoer doet u met een telefoontje naar ons op 0516-422222. Wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Ons kantoor is geopend op maandag t/m vrijdag van 07:00 – 17:30 en in de weekenden en op feestdagen van 08:00 – 17:00.