Valys vervoer

Wanneer u minder mobiel bent en recht hebt op WMO, kunt u gebruik maken van Valys voor sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio (bovenregionaal). Bijvoorbeeld voor een uitje naar een dierentuin, familiebezoek of een stadsbezoek met vrienden. Bovenregionaal betekent dat de bestemming óf het vertrekpunt van de reis op meer dan vijf openbaar vervoerzones van uw woonadres ligt, of meer dan 25 kilometer.

Wat is Valys?

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft Valys uit. Als Valys pashouder krijgt u jaarlijks een persoonlijk kilometerbudget waarmee u kunt reizen. Voor Valys geldt een eigen bijdrage van € 0,20 per kilometer (vanaf 1 februari 2023 wordt dit € 0,22/ per km).  Kunt u om medische redenen niet met de trein reizen en heeft u geen vervoersalternatief? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het hoge persoonlijke kilometerbudget. Hiervoor moet u een apart indicatieadvies aanvragen. Als u de Valys pas ontvangt, krijgt u informatie toegestuurd over het hoge persoonlijke kilometerbudget en het indicatieadvies.

Een goede en veilige reis met Valys en…..mét aandacht; dat is waar onze chauffeurs u mee helpen

Boek uw Valys reis

Uw Valys reist boekt u via Valys, online of telefonisch. Boek uw reis 24 uur per dag via www.valys.nl, of bel tussen 6:00 uur 's ochtends en 1:00 uur 's nachts naar 0900-9630 (lokaal tarief). In de meeste gevallen is het mogelijk om te boeken tot één uur voor vertrek. Wij adviseren echter om ten minste één dag van tevoren te boeken. 

U mag bij Valys 1 begeleider gratis meenemen en nog maximaal 2 reisgenoten kunnen mee voor hetzelfde kilometertarief. Uw reisgenoten dienen op dezelfde plek in en uit te stappen. Als u een reis boekt, is het nodig om te melden of en hoeveel reisgenoten u meeneemt.

Meer informatie over Valys vindt u op www.valys.nl.

Valys aanvragen 

Als u een WMO voorziening heeft, heeft u ook recht op Valys vervoer. Valysvervoer kunt u aanvragen via: www.pasaanvraag.nl